Direktlänk till inlägg 18 december 2017

Som om du inte fanns - Kate Eberlen

Av bockeriorat - 18 december 2017 12:53

 

Som om du inte fanns - Kate Eberlen

Lyssningstid: 16h 18 min

Inläsare: Katarina Cohen


Tess och hennes bästa väninna är på resa i Italien, sommaren innan de ska börja universitetet. Tess har famtiden utstakad framför sig och vet att hon nästa sommar kommer att vara en helt annan person.

Tjejerna har tågluffat runt i Europa och sett och upplevt massor och spenderar sina nätter i tält på campingplatser.


Samtidigt är Gus tillsammans med sina föräldrar på semester i Florens. Gus har haft en jobbig period i livet efter att hans storebror har dött. Hela familjen har svårt att kunna gå vidare och hitta varandra och förstå hur dynamiken har ändrats i och med att en person saknas. Gus kan inte låta bli att känna som om att föräldrarna är besvikna på att det var den "bra" sonen som dog och de blev kvarlämnade med den lite sämre.


Under dagarna i Florens korsas Tess och Gus vägar vid flera tillfällen, inte minst när hon ger honom sin kamera och ber honom ta ett kort vid bron Ponte Vecchio. Detta till trots, pratar de inte mer med än ytligt med varandra. 


Nu har livet en tendens att aldrig bli som man tänkt sig. Så fort Tess kommer hem  förstår hon att hennes framtid inte kommer bli som hon tänkt sig.


Gus är mycket konstnärligt lagd, men känner sig tvingad till att söka in till läkarlinjen så att han kan uppfylla sin fars 

dröm om att bli läkare. Fadern själv blev "bara" tandläkare och var överlycklig när han äldste son pluggade till läkare. Gus känner att valet kanske inte är helt rätt, men han har inte annat val än att kämpa på i sin döde äldre brors skugga.


Historien berättas växlande ur Tess och Gus perspektiv. Vid fler tillfällen är deras vägar nära att korsas, men det är som om det inte är meningen att de ska täffas ordentligt. 


Jag gillar verkligen den här berättelsen! Inte blir det heller sämre av att den utspelas huvudsakligen i London och staden beskrivs fint under berättelsens gång. Trots att många händelser är väldigt sorgliga är stämningen i boken väldigt varm och mysig. 

Jag blir starkt gripen av alla personers öden och jag sträcklyssnade på nästan hela boken. 


Boken rekommenderas för de som gillar böcker av Lucy Dillon och Jojo Moyes.


Katarina Cohen är ny för mig som inläsare, men jag minns henne väl från tv-serien Glappet. Hon gör ett bra jobb som inläsare till den här boken. 


Lyssna på storytel eller bokus

Läs på adlibris eller bokus

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards