Direktlänk till inlägg 7 juli 2016

Den tredje rösten - Cilla och Rolf Börjlind

Av bockeriorat - 7 juli 2016 21:32

 


Den tredje rösten - Cilla och Rolf Börjlind

Uppläsare: Tomas Bolme

Lyssningstid: 15h 53min

Del 2 i serien om Rönning/ Stilton


I våras sändes serien Springfloden på SVT. Det var en deckarhistoria där polisstudenten Olivia Rönning får i uppdrag att titta på ett cold case. Ett fall som råkar vara det som hennes nu avlidne far kämpade mycket för att lösa, men förgäves. Som kompanjon hade pappan Tom Stilton som numera har gått ned sig totalt, är hemlös och försörjer sig med att sälja Situation Stockholm. Olivia försöker söka upp Stilton och försöker få honom att hjälpa till med att klara upp det gamla fallet.


Jag kände inte för att lyssna på Springfloden också, utan jag gav mig i kast med att läsa del 2 i serien direkt istället.


Olivia Rönning har nu slutfört sin polisutbildning, men vet inte riktigt vad det är hon vill längre. EFtersom hon i slutet på Springfloden får veta att hon egentligen inte alls är den hon alltid har trott att hon var blir det ett gyllene tillfälle att försöka resa bort till sin riktiga mors hemland och sedan kanske även gå i hennes fotspår och läsa konsthistoria.


Men direkt när Olivia kommer hem från sin resa kastas hon in i en kriminalhistoria. En flicka som hon brukade sitta barnvakt till har nämligen precis hittat sin far, Bengt Sahlman, som hängt sig  och Olivia försöker stötta henne så gott det går. Flickan förlorade sin mamma i tsunamin 2004 och nu står hon helt ensam i livet.


Tom Stilton har försökt att kämpa sig tillbaka till samhället och bort från livet som uteliggare och han har kommit en bit tillbaka. Toms vän Abbas el Fassi har tagit emot fruktansvärda nyheter; en av hans vänner från hans tidigare liv i Marseille har hittats mördad. El Fassi har kommit distanserat sig från det gamla, inte helt hederliga, livet i Frankrike, men nu tänker han se till att få reda på vad det är som har hänt med sin gamle vän. Med sig tar han Tom Stilton eftersom denne tidigare har samarbetat med polisen i Frankrike.


Polischef Mette Olsäter, som tidigare var Toms chef, har svårt att acceptera Olivas beslut att inte ta anställning som polis och försöker att övertyga henne till att välja "rätt". 


När Olivia börjar undersöka i fallet med Bengt Sahlman i sitt val att stötta dennes dotter finner hon saker som gör att hon och polisen börjar fundera om han verkligen tagit livet av sig och att det inte i själva verket handlar om ett mord.


Det var mycket spännande att lyssna på fortsättningen på Springfloden och jag gillade den! Den är välskriven och mycket spännande, även om en del bitar är lite råa och kanske aningens överdrivna.


Författarparet Cilla och Rolf Börjling slänger även in kommentarer på samtiden som presidentvalet i U.S.A, Zlatan och även om utvecklingen för SD i Sverige, vilket gör att det känns mer "äkta" och man känner igen sig. 


Personerna känns äkta och trovärdiga och är lätta att "tycka om". 


Jag kommer snart att ta mig an den tredje delen; Svart gryning. Och jag ser även fram emot att del 4 släpps på storytel om ganska precis en månad; 10/8-16.


Tomas Bolme är uppläsare till den här boken och jag gillar att lyssna på hans röst!


Lyssna på storytel eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards