Direktlänk till inlägg 23 juni 2016

Halta hönans hotell - Viveca Lärn

Av bockeriorat - 23 juni 2016 19:14

  

Halta hönans hotell - Viveca Lärn

Uppläsare: Viveca Lärn

Lyssningstid:12h 10min

Del 4 i Göteborgsromanerna


Roger Holkfjäll börjar känna sig aningens rastlös efter att ha dragit sig tillbaka från arbetslivet och slagit sig ned i MacFies lilla stuga på Saltön. Entreprenör som han är bestämmer han sig för att köpa det gamla hotellet på Saltön för att rusta upp det och driva hotell- och spaverksamhet där.

 

Philip O'Donne är inte förtjust över att få konkurrens till sin anläggning, Saltöns sköna spa, eftersom hans ekonomi inte längre är den bästa. För att dryga ut sin kassa lite bestämmer han sig för att hyra ut sitt hus till den före detta ostronfiskaren Bengt, tillika Johannas exman.

 

Johanna är inte sen att kasta sig in i att göra ett nytt försök med Bengt som har kommit upp sig en del sedan han slutat med ostronfiskandet och börjat träna istället. 

 

Emily är tillbaka i gamla hjulspår och börjar tvivla på om det verkligen är tråkige Blomgren som hon ska leva sitt liv tillsammans med. Hon börjar fundera på huruvida han och Johanna har påbörjat sin gamla romans igen. Hon försöker också att ta tag i sin vikt och börja gå med stavar (igen)


Holger trivs bättre sedan han och Dolores Svanskog har blivit särbos och han har köpt loss den lilla friggeboden på hennes tomt. Men han längtar samtidigt tillbaka till Göteborg och alla de gamla rutinerna som han hade inne i stan. Kanske saknar han även sin tobakshandlare till bror Åke som har blivit träningsnarkoman och motionerar med Axel från huset öster om Heden.


Kabbens liv förändras radikalt när hans älskade hustru Gertrud MacFie tragiskt omkommer.


Vi får även träffa på några nykomlingar på Saltön där livet flyter på i sakta mak och ändras, både till det bättre och till det sämre för karaktärerna från Öster om Heden och de  gamla godingarna på Saltön.


Det här är den senaste boken i Göteborgsserien och jag tycker nog att det är den starkaste i serien. Jag antar (hoppas!)  att det kommer att bli en tv-serie om detta. Det blir roligt att se vilka som kommer att gestalta nykomlingarna i serien, men kanske ännu roligare att återse Emily, Blomgren, Johanna och Kabben och alla de andra i de härliga omgivningarna på Saltön.


Gillar du Saltöböckerna så rekommenderar jag att läsa de här böckerna i Göteborgsserien också!


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards