Direktlänk till inlägg 22 juni 2016

Södra vägen till Saltön - Viveca Lärn

Av bockeriorat - 22 juni 2016 09:18

 

Södra vägen till Saltön- Viveca Lärn

Uppläsare: Jill Ung

Lyssningstid: 13h 49min

Del 3 i Göteborgsserien


Efter att äktenskapet mellan Roger och Samantha Holkfjäll har tagit slut, hamnar Roger slutligen på Saltön som han förälskar sig så mycket i att han slår till och köper McFies gamla hus av Klasse Kock.

Han lovar sig också att aldrig mer gifta sig med en mycket yngre kvinna. 


Tobakshandlare Holgers hyresvärdinna och käraste, Dolores Svanskog, ärver hastigt och lustigt ett hus på Saltön efter en gammal släkting som hon aldrig har träffat. Dolores öppnar sin salong för tatueringborttagning på Saltön och Holger vikarierar gärna i Blomgrens Tobak, där han snabbt blir mycket populär för sina roliga historier och skämtsamma lynne, vilket stör Blomgren en aning. Men tack vare att Holger står i affären, får Blomgren tid till annat.


Affärsidkarna på ön med restaurang Lilla Hundens ägare Kabben i spetsen bestämmer sig för att de vill försöka locka turister till Saltön under alla årstider, inte bara under sommaren. Därför bestämmer de sig att starta föreningen Peppra Saltön där de tillsammans ska locka turisterna.


Philip O´Donne, i folkmun kallad ambassadören, har varit mycket hemlighetsfull kring ett stort, nytt bygge på Saltön. När han tillkännager att det är ett spa som han har låtit bygga blir det fart i Saltöborna. Många är de som vill ha arbete på spat. Och det  känns som att det blir upplagt för trubbel när Philip anställer både Emily och Johanna.


Philips vision med spat är att få människor att gå ner i vikt med olika hälsokurer och en mirakelsoppa gjord av purjolök. Emily, däremot, tycker att mat ska man njuta av och har helt andra tankar kring maten som hon tillagar. Vilket rimmar illa med Philips löften om att alla som har varit på hans spa kommer att gå ner i vikt. 


Karin, som bor i huset Öster om Heden, hade det jobbigt efter tiden i Kenya och nu har det kommit till sönernas kännedom att hon har börjat prata med sin shoppingväska. De bestämmer sig för att de ska skicka iväg henne till ett spa.


Här korsas vägen för karaktärerna ur Vivecs Lärns två bokserier- Göteborgskaraktärerna och invånarna på Saltön. Det är mycket roligt att träffa de gamla godingarna på Saltön igen och de är sig lika! 

Jag hade gärna hört om fler av Saltöns karaktärer och en del undrar jag var de har tagit vägen. Vad hände till exempel med den turkiska familjen som öppnade restaurang vid Sunkige Sune?


Denna, den tredje boken i Göteborgsserien är den bästa av de tre och jag ser fram emot att läsa den sista- Halta Hönans krog också!


GIllar du Viveca Lärn och hennes böcker om Saltön, tycker jag att du även ska prova den här serien!


Den här boken läser Jill Ung som även spelar rollen som Lotten i Saltöserien. Hon gör ett bra jobb och passar bättre ihop med böckerna än vad Torsten Wahlund gjorde, som läste den förra boken, Väster om Vinga


Lyssna på storytel, adlibris eller bokus.

Läs på adlibris eller bokus. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards