Direktlänk till inlägg 19 juni 2016

Sekten på Dimön - Mariette Lindstein

Av bockeriorat - 19 juni 2016 17:45

 

Sekten på Dimön - Mariette Lindstein

Uppläsare: Gunilla Leining och Björn Wahlberg

Lyssningstid: 14h 18min


Sofia Bauman har precis tagit examen när hon går på ett möte med en mycket karismatisk, snygg och intressant man vid namn Frans Oswald. Han är talesman för gruppen Via Terra - Vi som följer jordens väg.

Sofia har gått igenom en separation från en osund relation och hon känner att hon är redo för att göra någonting nytt, någonting annat.

Det verkar som om att Oswald kan erjuda svar på alla hennes frågor och förstår henne på ett sätt som ingen annan tidigare har förstått. När han bjuder henne till Dimön- där han och övriga anhängare till Via Terra håller till tvekar hon till en början, men vad kan det egentligen skada att åka dit och titta? För säkerhets skull tar hon med sig en väninna- utifall att.


Till en början verkar allting precis så bra som Oswald gett sken av. Sofia får ut mycket av gemenskapen med de liktänkande, de lever ett lugnt liv även om de arbetar om dagarna för att till exempel odla biodynamiska grönsaker till alla människorna ute på Dimön. Successivt får Sofia mer förtroende från Oswald och hon får allt viktigare uppgifter att arbeta med. Men samtidigt , så sakta att Sofia bara tvivlar en liten aning, börjar Oswalds tankar och krav bli märkligare och märkligare, tills Sofia förstår att hon är helt i Oswalds våld och inte kan ta sig ifrån Via Terra ute på Dimön.


Det här är en mycket spännande, tankeväckande, läskig och obehaglig bok. Oswald är en väldigt skicklig manipulatör som lyckas få människor att sluta upp helt och hållet bakom honom, även om hans handlingar, straff och kontrollerande är sjukt för alla oss "utomstående" läsare.

Det är lätt att känna med Sofia och även med hennes vänner och familj som ingenting kan göra för att rädda henne från sekten.


Författaren bakom boken, Mariette Lindstein, har själv erfarenhet av att vara fången i en sekt då hon under 25 års tid levde i U.S.A och med scientologerna. Jag skulle väldigt gärna höra mer om hennes egen historia, för det här är oerhört intressant och obehagligt!


Många av oss tänker som Sofia i början av boken att är man smart och har koll på läget blir man inte en del av en sekt. Antagligen tänkte även Mariett Lindstein också så innan hon själv var intrasslad med scientologerna.


Den här boken rekommenderar jag till alla som gillar spännande böcker, den är väldigt väskriven och karaktären Frans Oswald är mycket bra beskriven, man förstår att det är en mycket obehaglig typ som jag inte skulle vilja komma nära. 


Lyssna på storytel eller bokus

Läs på adlibris eller bokus




 
 
Mariette Lindstein

Mariette Lindstein

20 juni 2016 13:46

Tack för en fin recension. Du gjorde mig verkligen glad! Andra delen om Sofia Bauman och Sekten på Dimön släpps 15 augusti. Det är en trilogi. Den kommer även ut som ljudbok, och på Storytel. Mariette

http://www.mlindstein.com

bockeriorat

22 juni 2016 08:14

Tack så mycket för kommentaren! Jag ser verkligen fram emot din nästa bok!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Skapa flashcards