Direktlänk till inlägg 5 maj 2016

Rosie Potters lyckliga liv efter detta - Kate Winter

Av bockeriorat - 5 maj 2016 18:14

 


Rosie Potters lyckliga liv efter detta- Kate Winter

Uppläsare: Anja Lundqvist

Lyssningstid: 8h 14min


När Rosie Potter vaknar upp efter en blöt festkväll, verkar hon inte riktigt som vanligt. Efter ett tag märker hon plötsligt att hon är död, hon blev mördad kvällen innan. Trots det kan hon röra sig på jorden och se och höra vad de andra människorna tycker och tänker om henne och det som har hänt.


Det är väldigt frustrerande för Rosie att inte kunna kommunicera med sina nära och kära. Så det blir en lättnad för henne när en person oväntat visar sig kunna både se och höra henne.


Rosie måste nu försöka att fundera ut vad det var som hände, vem var den skyldige samt även se till att mördaren får sitt straff så att denne inte kan göra samma sak med någon annan. 


Det här är en väldigt annorlunda bok med tanke på att huvudpersonen kan "återuppstå" och berätta om hur hon ser på sin egen situation. Och vem skulle väl inte vilja få svar på hur ens närmaste reagerar efter sitt eget dödsfall. Kanske är det dock, precis som Rosie får erfara, inte helt igenom en angenäm upplevelse. Vissa saker ska vi nog vara glada över att slippa känna till någonting om.


Trots att boken har en ganska svart ram är den ändå väldigt humoristisk och rolig. Den är lätt att lyssna på och eftersom den är så skruvad är det mycket svårt att kunna förstå hur berättelsen ska utveckla sig.


Anja Lundqvist, som bland annat har läst in en del av Marian Keyes böcker är en av mina favoriter och gör även den här gången ett mycket bra jobb!


Helt ok bok, men inget som jag dock inte kommer ligga sömnlös och grubbla kring, men å andra sidan är det inte heller det som författaren hade tänkt att det skulle vara heller. 


Lyssna på: #storytel, adlibris eller bokus

Läs på: adlibris eller bokus

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Skapa flashcards