Direktlänk till inlägg 27 november 2015

Sophies historia - Jojo Moyes

Av aninis99 - 27 november 2015 17:45

 

Sophies historia - Jojo Moyes

Uppläsare: Gunilla Leining

Lyssningstd:13h 49 min


Under första världskriget driver Sophie Lefevre hotellet och restauranten Le choux rogue tillsammans med sin syster. Deras män är inkallade och de har inte hört av dem på länge.

Det råder brist på matvaror, tyskarna tar alla saker som de kan till sig själva. En dag bestämmer sig dock tyskarna att de ska bosätta sig på hotellet och de ska även äta sin mat i restaurangen. Detta medför att Sophie får en chans att få tillreda maträtter som hon inte gjort sedan krigsutbrottet. Dock vågar de inte till en början ens slicka sig om fingrarna efter att ha lagat maten, av rädsla för hur tyskarna skulle reagera på detta.


På hotellets vägg hänger en tavla av Sophie som hennes man Edouard målade av henne när de var nyförälskade.Tavlan betyder mycket för Sophie och påminner henne om deras lyckliga tider tillsammans, men får henne samtidigt att känna sig ledsen eftersom hon efter krigsutbrottet har åldrats mycket, tappat mycket i vikt och så klart får henne att sakna det hon en gång hade. När den tyska kommendanten som leder trupperna i deras by blir han helt fängslad av porträttet av Sophie och har svårt att slitas ifrån den.


Liv Halston hankar sig fram i 2000-talets London. Hon har ett dåligt betalt jobb och försöker att komma tillbaka till livet efter att hastigt och i ung ålder ha förlorat sin man. Hon får många goda råd om hur och vad hon ska göra för att gå vidare, men själv är hon tveksam både till råden och till att gå vidare.

Hon har svårt att tro att hon ska kunna känna samma sak som hon gjorde för sin make, David.


David var en framstående arkitekt och skapade ett mycket speciellt hus för sig och frun där de skulle leva tillsammans. Men nu börjar Livs pengar att sina...


Trots att det är hundra år som skiljer kvinnorna och totalt olika levnadsvillkor och möjligheter knyts även deras liv tillsammans. De båda kvinnorna ställs för oerhört svåra val i livet och som kommer att påverka deras liv för evigt.


Det här är ytterligare en av Jojo Moyes böcker som har kommit till Storytel och jag tycker det här är en av de bästa som jag har läst. Till struktur påminner den mest om Sista brevet från din älskade.


Jag formligen ÄLSKAR den här typen av böcker när historier och människoöden vävs tillsammans och man inte har en aning om vad som kommer att hända. Lite som i filmen The Notebook - Dagboken.

De olika människorna i den här boken är väldigt intressanta, speciellt historien om Sophie är oerhört spännande att följa. Beskrivningen av första världskrigets fasor är hemsk, såklart, men intressant. Många böcker har jag läst om andra världskriget, men första världskriget har jag inte läst lika mycket om.


Gunilla Leining är uppläsare till den här boken, precis som de tidigare böckerna och jag tycker att hon gör ett mycket bra jobb! 


Jag rekommenderar alla att läsa den här boken, speciellt om du gillar Jojo Moyes! I så fall kommer du inte att bli besviken.


Lyssna på: storytel, adlibris mondo eller bokus.


Läs på: adlibris eller bokus. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av aninis99 - 18 december 2017 12:53


  Som om du inte fanns - Kate Eberlen Lyssningstid: 16h 18 min Inläsare: Katarina Cohen   Tess och hennes bästa väninna är på resa i Italien, sommaren innan de ska börja universitetet. Tess har famtiden utstakad framför sig och vet att hon...

Av aninis99 - 17 december 2017 18:42


  Svinhugg - Marianne Cedervall Uppläsare: Susanne Alvengren och Gun Olofsson Lyssningstid: 10h 11min   Mirjam återvänder till sin hemö Gotland efter att ha köpt ett gammalt kapell i den lilla orten Kajpe Kviar. Äntligen har tiden kommit...

Av aninis99 - 19 september 2016 11:30


  För mycket av allt - Sanna Bråding Uppläsare: Sanna Bråding Lyssningstid: 5h 28min   När jag gick i högstadiet var det självklart mig och alla klasskompisar att kolla på tv-serien Tre Kronor på onsdagskvällarna och  dagen efter diskutera...

Av aninis99 - 19 september 2016 09:45


    Smultron och svek - Eva Swedenmark Annica Wennström Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar Lyssningstid: 12h 38min Del ett i serien om personerna kring La Stella   Liselotte Ponti jobbar tillsammans med sin bästa väninna Susanne på en li...

Av aninis99 - 16 september 2016 10:45


    Mannen utan ansikte - Camilla Grebe, Åsa Träff Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 10h 26min Del 4 i serien om Siri Bergman   När Miguel Alemany kommer hem från en resa finner han sin pojkvän Jussi Ståhl brutalt mördad och skä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se