Direktlänk till inlägg 30 juli 2015

Falleri fallera fallaralla - Carin Gerhardsen. Uppläsare: Stefan Sauk

Av bockeriorat - 30 juli 2015 19:54


Falleri fallera falleralla - Carin Gerhardsen

Uppläsare: Stefan Sauk

Lyssningstid: 14h 57 min

Del 8 i Hammarbyserien

 

Aina Ek är en kvinna som tycker om att säga sanningar. Hon berättar om folks brister och misstag i sociala medier, hon går in på offentliga personers hemsidor och smutskastar deras, i hennes ögon, felaktiga sexueuella läggning och använda sig även av egna hemsidor där hon publicerar namn på personer som har dömts för sexualförbrytelser eller rattfylla. Därför är det föga förvånande att hon hittas ihjälslagen och det saknas säkerligen inte personer med motiv till att vilja röja henne ur vägen.

Men tillsammans med henne blir en liten pojke också ihjälslagen. En pojke som inte har någon anknytning till Aina Ek och varför han fick  gå samma fruktansvärda öde till mötes är mer förbryllande. 


Under trettonhelgen spenderade de manliga medlemmarna av Hammarbypolisen; Conny Sjöberg, Jens Sandén, Jamal Hamad och Odd Andersson tillsammans på Sjöbergs torp och helgen som var tänkt att stärka dem och få tillfälle att umgås under mer avslappnade former går helt fel och tvärtom blir det tungt och svårt att ta tag i fallet med dubbelmorden.


Efter turbulensen för Jamal Hamad i den föregående boken har han svårt att komma tillbaka till verkligheten och förhållandet till Petra Westman knakar rejält i fogarna.


Hedvig "Gäddan" Gerdin hade även hon det tufft i den förra boken, men börjar efter den pärsen att komma tillbaka på banan och kunna prestera på jobbet i teamet på Hammarbypolisen.


Med andra ord är det mycket annat än bara arbetet som påverkar kriminalkommissarie Conny Sjöbergs mannar och i den här, den avslutande boken i serien får de arbeta hårt för att få fram alla ledtrådar och söka långt tillbaka i tiden för att kunna lösa mysteriet med de döda människorna.


Då har jag lyssnat klart på Hammarbyserien och det kändes väldigt trist att ta farväl av dessa härliga karaktärer. Det känns som om att det hade funnits mycket mer att få svar på med de här personerna och deras familjer. Men om det måste ta slut var det här ett helt ok sådant. 


Stämningen i boken och i teamet är inte som det har varit tidigare, arbetsglädjen och kamratskapen har ändrats och många olika yttre påfrestningar och inre motsättningar gör att det inte riktigt är samma karaktärer som tidigare.


Precis som i de föregående böckerna är det mycket spännande, lättlyssnat och snyggt upplagt av författaren. Sakta men säkert för Gerhardsen läsaren framåt  och spänningen i de olika delarna av storyn är hela tiden rejält uppskruvad.


Efter boken läser Gerhardsen själv sitt slutord och det är mycket tråkigt att hon både har lagt ned Hammarbyserien och inte heller verkade vara på gång med att skriva någonting mera. Men jag hoppas och håller tummarna för att hon kommer på andra tankar. Carin Gerhardsens böcker om Hammarbypoliserna är bland de allra bästa, svenska polisdeckare som jag har läst!


Stefan Sauk läser in boken och gör det med en mycket behaglig röst! 


Läs alla delarna i rätt ordning för även om de är fristående är det alltid spännande att se hur karaktärerna och utvecklas vartefter tiden och böckerna går. 


Böckerna i Hammarbyserien:

Pepparkakshuset

Mamma, pappa, barn

Vyssan lull

Helgonet

Gideons ring

Hennes iskalla ögon

Tjockare än vatten

Falleri fallera falleralla



Lyssna på storytel eller bokus

Läs på adlibris eller bokus

Norstedts 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards