Direktlänk till inlägg 26 juli 2015

Hennes iskalla ögon - Carin Gerhardsen. Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Av bockeriorat - 26 juli 2015 11:17

 


Hennes iskalla ögon - Carin Gerhardsen

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Lyssningstid: 13h 7min

Del 6 i Hammarbyserien


Malin har två barn är gift med Stefan, en man som har total makt över henne. Han har sett till att hon är ekonomiskt beroende av honom, hon är hemmafru och är tvungen att få tillåtelse för att göra saker utanför hemmet. Vid minsta tillfälle passar han på att misshandla henne både fysiskt och psyktiskt samt håna henne och hennes tillkortakammanden inför barnen. 


Heidi studerar på KTH och bor tillsammans med sin pojkvän, Ola. Ola är kontrollerande och gillar inte att Heidi gör saker utan honom, är svartsjuk och kommer inte sams med några av hennes vänner. När Heidi ska ut och roa sig ber hon sin kompis, Julia, att komma och hämta henne så att Ola inte ska kunna neka henne att gå ut. Julia kan inte begripa vad hon ser hos honom även om hon bedyrar att han är go och kärleksfull när de är ensamma. Inför kvällen på stan uppmanar Julia sin väninna att försöka hitta någon annan pojkvän än Ola.


Johnny är en ung man med en trasig uppväxt och som till mångt och mycket lever för att försöka duga i sin mammas ögon som försörjer sig som texichaufför.


Eva- Lena arbetar på skönhetssalong och bor tillsammans med sin man Bengt och sina hundar. Hon har haft ett ganska jobbigt liv och har på senare tid börjat prata om att hon ska avliva sina hundar, vilket förvånar omgivningen enormt mycket eftersom att hundarna har varit de som betyder mest för henne i världen.


Två fall av försvunnanden anmäls till Hammarbypolisen och Conny Sjöberg och hans team får försöka kartlägga de båda kvinnornas familjesituation och vad som kan ha hänt dem. Det blir en hel del villospår och märkliga omständigheter på vägen innan polisena får reda på vad det är som har hänt.


I den här, den sjätte delen i serien om Hammarbypolisen blir Jamal Hamad indragen i en stalkerhistoria som tär mycket på såväl honom som förhållandet med kollegan Westman.


Jens Sandén är mycket bekymrad över sin dotterdotter Majken som har börjat umgås med sin pappa och när hon kommer tillbaka hem är hon inte den glada flicka som hon brukar vara.


Odd Andersson börjar dejta en tjej och Hedvig "Gäddan" Gerdin försitter inte en chans att pika honom för det.


Sjöbergs äldste son, Simon får vara med på ett litet hörn i den här boken och jag antar att han kommer få vara med mer i framtida böcker.


Den här deckarhistorien var väldigt spännande och den presenteras och nystas upp på ett mycket smart sätt! Dock är det väldigt mycket misshandel och "män som hatar kvinnor"-skildringar som beskrivs.


Det är väldigt lätt att känna sympati för de olika karaktärerna i historien och det är jobbigt att höra hur det går för dem. När man väl har börjat lyssna är det svårt att slita sig från den.

Har du inte läst böckerna om Hammarbypolisen, gör det! Men börja i rätt ordning:


Böckerna i Hammarbyserien:

Pepparkakshuset

Mamma, pappa, barn

Vyssan lull

Helgonet

Gideons ring

Hennes iskalla ögon

Tjockare än vatten

Falleri fallera falleralla


Katarina Ewerlöf läser och hon gör det bra.


Lyssna på storytel eller bokus

Läs på storytel (e-bok9, adlibris eller bokus


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards