Direktlänk till inlägg 26 juli 2015

Gideons ring - Carin Gerhardsen. Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Av bockeriorat - 26 juli 2015 09:38



 

Gideons ring - Carin Gerhardsen

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Lyssningstid: 11h 35min

Del 5 i Hammarbyserien

 


En vettskrämd, naken kvinna som verkar har varit med om någonting fruktansvärt springer mitt i natten och knackar frenetiskt på en stängd dörr. Hon väcker upp hela huset med sitt knackande, men porten som hon knackar på öppnas inte.

Kvinnan verkar inte kunna prata och går inte att få kontakt med. Vem är hon och varför knackade hon på just den dötten? Kvinnan har ingenting som kan berätta om vem hon är, men polisen hittar ett främmande fingeravtryck på en ring på hennes finger. 


När polisen gör efterfrågningar om lägenhetsägaren, John Gideon, i grannskapet blir det väldigt olika utlåtanden, förutom att de flesta säger att han verkar vänlig och lite av en ensling: Han är konsertpianist, han är med i ett dansband, han är pianostämmare, han är pedofil eller han bedriver en bordell med väldigt unga flickor. Det är ett svårt för Hammarbypoliserna att lägga ihop dessa pusselbitar eftersom de inte verkar passa ihop alls. 


Kriminalkommissarie på Hammarbypolisen, Conny Sjöberg, är tillbaka för att försöka följa spåren och bringa klarhet i vad det är som har hänt och med sig har han som vanligt sitt team; Hamad, Westman, Andersson, Gerdin och Sandén, som numera även har blivit morfar. Hans lätt förståndshandikappade dotter Jenny har fått en liten dotter, Majken och båda morföräldrarna är väligt rädda för hur det ska gå för henne att vara mamma och försöker att vara ett stöd och avlasta och hjälpa henne så mycket det går.


Hedvig "Gäddan" Gerdin har nästan, tycker jag, tagit över gruppen och styr och ställer samtidigt som hon bidrar med att föra utredningarna framåt. Återigen söker hon hjälp på flashbacks forum.


Intrigen i den här deckaren är oerhört spännande och läskig. Ibland blev jag nästan oerhört frustrerad över handlingen och ville bara att boken skulle ta slut så att jag skulle få veta hur det gick! 

Även intrigen med polisernas privatliv och förhållanden är spännande och intressant. Speciellt historierna kring Gärdin, som är min klara favorit bland poliserna!

Mycket av intrigen för tankarna kring den verkliga skandalen med fd polischefen Kapten Klänning - Göran Lindberg i Uppsala. 


Och återigen, jag gillar verkligen Carin Gerhardsen och hennes karaktärer och intriger. Men MÅSTE unga och barn bli så hårt drabbade i varje bok. Och så mycket skildringar om män som hatar kvinnor. 


Uppläsaren Katarina Ewerlöf gör bra ifrån sig som vanligt. 


Böckerna i Hammarbyserien:

Pepparkakshuset

Mamma, pappa, barn

Vyssan lull

Helgonet

Gideons ring

Hennes iskalla ögon

Tjockare än vatten

Falleri fallera falleralla


Lyssna på storytel eller bokus.

Läs på storytel (e-bok), adlibris eller bokus

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards