Direktlänk till inlägg 13 juni 2015

Istvillingar - S.K Tremayne

Av bockeriorat - 13 juni 2015 08:38


 Istvillingar - S.K Tremayne


Kirstie och Lydia är identiska tvillingar som är väldigt tighta som vänner. De leker alltid med varandra, har ett eget tvillingspråk och har en egen typ av humor som ingen annan riktigt förstår.

Deras föräldrar, Angus och Sarah lever ett lyckligt liv. Han arbetar som arkitekt och hon  är journalist, men arbetar inte längre utan är hemma med sina 6-åriga tvillingar. Trots att tvillingarna är väldigt lika varandra till det yttre är de olika som personligheter och den enda som riktigt kan skilja tvillingarna åt tvärsäkert är familjens hund Beanie.


När Lydia ramlar ned från balkongen hemma hos sin mormor och morfar och dör,blir såklart inte livet sig likt för familjen längre. Föräldrarna förebrår sig själva och varandra, pappan börjar söka tröst i alkoholen och Kristi blir väldigt ensam och osäker på hur hon ska bete sig i sociala sammanhang. Att gå från att alltid ha haft en nära, identisk vän till att vara helt ensam utan jämnåriga kamrater gör sorgen ännu svårare.


Familjen bestämmer sig för att börja om från början. De lämnar sitt liv i London och bosätter sig på en enskild ö i Hebriderna i Skottland. Det blir dock inte så lyckligt som familjen hade hoppats. Rätt var det är börjar Kirstie fråga varför alla bara kallar henne Kirstie när hon egentligen heter Lydia. Och när Sarah börjar fundera på vad det kan ha flugit i dottern börjar hon fundera om det har skett ett fruktansvärt misstag när de begravde Lydia. Och sakta men säkert börjar det krypa fram fler och fler obehagliga detaljer och omständigheter kring dotterns dödsfall.


Det här är en obehaglig roman som har kategoriserats som spänningsroman. Själva intrigen, miljön och stämningen är obehaglig och det blir värre och värre ju längre man lyssnar. Det känns lite som en grekisk tragedi. Jag tycker att det var spännande och jag att som på nålar och ville hela tiden ha förklaringen på vad som var som hade hänt egentligen. Men jag tycker att romanen är lite för lång och utdragen. Vissa saker sidospår känns lite onödiga. Antingen skulle författaren ha uteslutit dem helt eller så skulle han ha skruvat dem mer och gjort de mer viktiga för intrigen.


Som en kort sammanfattning skulle jag kunna säga: En helt ok, spännande och läskig läsupplevelse.


Uppläsare: Marie Richardsson. Hon läser som vanligt mycket bra. Det enda jag skulle kunna klaga på är att hon sjunger fel melodi till "Tänk om jag hade en liten, liten apa."


Lyssna på; storytel, adlibris eller bokus.


Läs på: adlibris eller bokus

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Skapa flashcards