Direktlänk till inlägg 29 mars 2015

Mitt liv som gift - Anna Mannheimer

Av bockeriorat - 29 mars 2015 12:51

 


Mitt liv som gift - Anna Mannheimer

 


För en del är det en dröm att få ha ett sagobröllop, en storslagen bröllopsfest och sen ett "happily-ever-after- med ett familjeliv som flyter på.

Dock var det för inte så för Anna Mannheimer. Hon har förmåga att planera så långt framåt som en vecka och "på den tiden är det svårt att både hitta en man och hinna med att skaffa ett barn."

Men trots detta verkar det som att, på det stora hela, har hon haft ett lyckligt äktenskap med komikern och konstnären Peter Apelgren.


I den här boken bjuds vi på många roliga och dråpliga händelser från detta äktenskap, Mannheimer delar friskt med sig av vad hon lärt sig såväl innan som under sitt äktenskap. Kanske lite väl mycket ibland? Kommer man att kunna tänka på något annat än Tord när man ser Peter Apelgren i framtiden? 


Det verkar som om att de är väldigt olika som människor, även om de båda är kända som komiker. Peter verkar vara den glada, spralliga och Anna den rädda, änglisga och neurotiska. Det hade faktiskt varit roligt att även höra om Peters version av äktenskapet.


Bokens upplägg är som en dagbok under förberedelserna och utvecklandet av parets gemensamma föreställning Gift - ett livsfarligt ämne. Om ångesten över att ingenting är färdigt, brist på inspiration, kommer det att bli roligt? och är inte Peters material lite för gubbigt?


Vi får också ta del av många betraktelser av livet som singel, livet som dejtande, adoption, vigsel och giftemål. 

Och en del handfasta tips, så som:

- Kissa innan du ska gifta dig.

- Underskatta inte snabbisar och hämtmat

- Ta reda på alla namn på din blivande make för att undvika katastrof under vigselakten


Mitt liv som gift är en rolig bok att lyssna på, dock tycker jag att det är lite väl mycket fokus på hennes man och hans roligheter. (Inget ont om honom, han är väldigt rolig) Men Anna själv är också oerhört rolig och det hade varit roligt att höra mer om just HENNE! 


Lättlyssnat, lättsmält och roligt! Njut av lyssnandet när Anna Mannheimer själv läser sin bok! 


storytel.se

http://www.adlibris.com/se/bok/mitt-liv-som-gift-9789173376174

http://www.bokus.com/bok/9789173376174/mitt-liv-som-gift/



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bockeriorat - 24 juni 2019 08:32

Försöker komma igång att skriva igen, men nu på Instagram, på @bockeriorat titta där om du vill! ...

Av bockeriorat - 1 augusti 2018 12:43


   Stay Metal - Håkan Mattsson & Stefan Hellström Uppläsare: Håkan Mattsson Lyssningstid: 10h 40 min   Kenny "Metal" Bladqvist är en missförstådd och underskattad stjärntrummis som på grund av att ingen annan i världen, Sverige eller ens ha...

Av bockeriorat - 29 juli 2018 08:59


  De vänsterhäntas förening - Håkan Nesser Uppläsare: Reine Brynolfsson Lyssningstid: 15h 29 minuter   Den pensionerade komissarie Van Veeteren ska strax fylla 75 och försöker undvika ett uppmärksammat firande och  grubblar en del över åldr...

Av bockeriorat - 25 mars 2018 12:38

  Ur askan i elden - Peter Robinson Uppläsare: Tomas Bolme Lyssningstid:11h 5min Del 1 i serien om Alan Banks   Polisen i Eastvale har på senare tid fått in larm från kvinnor som har blivit iakttagna när de klär av sig i sina hem. Ingen ...

Av bockeriorat - 11 mars 2018 16:16


  Barnet - Fiona Barton Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssningstid: 12h 7min   En kort notis i en tidning med orden "barnskelett upphittat vid byggarbetsplats", väcker känslor hos fler läsare.   Angela och Nick  är gifta och har två barn ...

Ovido - Quiz & Flashcards